Et moderne håndværk


Mosteriet er et fuldt moderne halvautomatisk produktionsapparat. Og netop det, at mosteriet er halvautomatisk, bevirker at en stor del af de håndværksrelaterede processer er bevaret, der hvor nænsomheden i behandlingen af frugten kræver kyndige hænder for at kvaliteten sikres.

Produktionen er tilrettelagt så enkel som muligt således at frugten, der har været opbevaret på køl, alene vaskes og presses til en most som direkte fyldes på klaringstanke. Der pågår ingen mellemstadier i forarbejdningsprocessen, som kan ødelægge molekylestrukturen og dermed smagen.

Efter klaringen, der i de rustfri ståltanke tager godt 24 timer, pasteuriseres mosten og tappes op på de forskellige emballager som bringes tilbage på køl.

Hele Mosteriet er tilrettelagt ud fra en bæredygtig filosofi og drives så Co2 neutralt som muligt. Der er blandt andet i 2010 etableret egen vindmølle, som tilvirker elforbruget på hele Østergaard Frugtplantage & Mosteri.

Følg os og få nyhederne først

Tilmelding til nyhedsbrev


* Skal udfyldes